Burgan Bank’ın çalışan odaklı dijitalleşme yatırımları sürüyor.

Burgan Bank’ın çalışan odaklı dijitalleşme yatırımları sürüyor.

Butik bankacılık çözümleriyle öne çıkan Burgan Bank, bilgi teknolojileri alanındaki yatırımlarına devam ediyor. Çalışanlarını, dönüşümün nesnesi değil paydaşı olarak konumlayan ve yazılım ekiplerini ürün takımlarına dönüştüren banka, bu takımları, kendi hedeflerini belirleyebilecekleri otonom yapılara çeviriyor.

Çalışanların inisiyatif kullanabildiği ürün odaklı organizasyon yapısına geçen banka, özellikle İK ve dijitalleşme alanlarında attığı yenilikçi adımlarla öne çıkıyor.

2021 yılının Burgan Bank Bilgi Teknolojileri için son derece hareketli ve üretken geçtiğini ifade eden Burgan Bank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Darço Akkaranfil, “Çalışanlarımızın ihtiyaç ve isteklerine odaklanan, onları dönüşümün nesnesi değil paydaşı yapan bir yaklaşımla hareket ediyoruz. Çalışma ortamı ve iş ilişkilerindeki samimiyet, çalışanların açık iletişim kurabileceği, her fırsatta geri bildirimlerini herkese açıkça iletebileceği bir özgürlük ortamı yaratıyor. Çalışma ortamımız en önemli avantajımızı oluşturuyor. Çalışan odaklı dijitalleşme yatırımlarımız 2022 yılında da sürecek” diye konuştu. 

Burgan Bank’ın 2021 yılındaki dijitalleşme ve BT yatırımları arasında ürün odaklı organizasyon yapısının da öne çıktığını belirten Darço Akkaranfil, şu bilgileri verdi: “Ürün odaklı organizasyon modeliyle yazılım ekiplerini ürün takımlarına dönüştürdük. Bu takımları, kendi ürünlerinin vizyonuna yön verebilecekleri ve kendi hedeflerini belirleyebilecekleri özgürlüğe ulaştırdık. Çevik Portföy Yönetimi sürecini uygulamaya başladık. Bunun yanı sıra bankamızın stratejisine uygun olan bilgi teknolojileri hedeflerini ortaya koyarak, bu hedefleri gerçekleştirmek için takımların kendi hedeflerini belirleyebilecekleri otonom yapılar kurduk.”